Nummer Een 38

4513 K  HOOFDPLAAT

Nederland

 

Telefoon: +31 (0)117 340296

Mobiel: 06 20366276

E-mail: info@dwergpinscher.nl

Ons adres:

De eerste Dwergpinschers waar wij in 1972 mee begonnen stamden uit verschillende lijnen. Helaas hebben wij hiervan geen nakomelingen meer.

 

In 1974 deed Boefje van 't Nordse Veld zijn intrede. Hij werd Nederlands Kampioen. Van Boefje hebben wij nog diverse verre nakomelingen.

 

Drie import teven van verschillende nationaliteit zijn de stammoeders van ons huidige bestand. Al onze Dwergpinschers hebben tenminste 2 van hen als voorouder. De voortreffelijke karakters van deze stammoeders vindt u terug in ons huidige fokmateriaal.

De Engelse import teef Kamp. Talmar Princess Tosawi die de titels Nederlands – en Internationaal Kampioen behaalde.

Princess werd in 1977 als pup door ons geļmporteerd.

In een tijd waarin de meeste Dwergpinschers de neiging hadden om mensen te bijten, was Princess een verademing. Princess was vriendelijk tegen iedereen.

De Zweedse import Nedhys Bebbi(roepnaam Bonny), die uit kampioenen stamde maar zelf niet bepaald moeders mooiste was, is misschien wel de belangrijkste voorouder van onze huidige bestand. Nedhys Bebbi was zelf niet mooi maar vererfde voortreffelijk. Veel van haar kinderen haalden uitmuntende tentoonstellingsresultaten. Een zachter, vriendelijker karakter als van Bonny zal niet makkelijk te vinden zijn.

Kora v. Cronsbach kwam op hoge leeftijd vanuit Duitsland bij ons.

Kora was tevoren al moeder van diverse kampioenen waaronder Vasco v. Cronsbach en Vera v. Cronsbach. Bij ons kreeg zij in 1986 nog eenmalig een nest. De beide teefjes Nancy en Nadia uit dat nest, hielden wij zelf.  Van deze Kora-dochters hebben wij nog nakomelingen. Kora was een rustige heel evenwichtige hond die wat afstandelijk maar wel vriendelijk van aard was.

Tekstvak: Laatste update:
4-5-2018

Kennel

van Tilburgs Roem

Tekstvak: De stamouders

 

Home / Nieuws

_____________________

 

Geschiedenis

 

_____________________

 

Pups

 

_____________________

 

Het roedel nu

 

_____________________

 

De Stamouders

 

_____________________

 

De honden van toen

 

_____________________

 

De fokproducten

 

_____________________

 

Rasbeschrijving Dwergpinschers

_____________________

 

Rasvereniging en

FCI-standaard

_____________________

 

Links